Maak nu een afspraak 010 521 44 08

Vullingen

Voorkom verdere pijnklachten

Gaatjes en tandbederf kunnen ontstaan wanneer er tandplak op de tanden aanwezig is. Wanneer u uw tanden enige tijd niet poetst zullen er bacteriën op het tandoppervlak blijven kleven. Dit laagje wordt ook wel tandplak genoemd. De koolhydraten die wij dagelijks eten worden door tandplak omgezet in zuren. Deze zuren hebben tot gevolg dat het tandglazuur kan worden aangetast, waardoor er een gaatje kan ontstaan. Dit gebeurt vaak eerst onder het oppervlak, echter wanneer er veel van het tandglazuur is verdwenen zal het gaatje ook in het oppervlak aanwezig zijn.

Over vullingen

Wanneer u een verkleuring op uw tand of een groefje in uw kies heeft geconstateerd, dan hoeft er niet meteen sprake te zijn van een gaatje. Echter, dit kan soms wel duiden op een beginnend gaatje. Vaak kan pijn bij het eten of drinken van koude, zure of zoute dingen ook wijzen op tandbederf.

 

Herkent u bovenstaande klachten of vermoedt u last te hebben van een gaatje? Dan heeft u hoogst waarschijnlijk een of meerdere vullingen nodig! Neem voor een afspraak contact op met tandartsenpraktijk Kiki Oei.

Behandeling van gaatjes

Een gaatje moet in de meeste gevallen worden gevuld met een vulling. Deze vulling voorkomt verdere (pijn)klachten en zorgt ervoor dat u weer goed kunt kauwen. Ook wanneer uw tandvlees iets is teruggetrokken kunnen er verschillende (pijn)klachten ontstaan. Dit kan door onze tandartsen met een vulling worden opgelost.

 

Als het nodig is zullen we een gedeelte van het gebit verdoven. Hierna wordt het tandbederf of de eventuele oude vulling weggeboord. Als de kies helemaal schoon en droog is wordt de kies of tand geëtst om het weefsel ruwer te maken. Een speciale ‘lijmlaag’ wordt aangelegd waarop de vullingen in laagjes worden opgebouwd. Door middel van een blauwe lamp wordt het vulmateriaal uitgehard.

Verschillende soorten vullingen

Tijdens onze behandelingen maken wij enkel gebruik van witte vullingen, dit omdat de witte kleur van de vulling nauwelijks opvalt in tegenstelling tot de grijze vullingen. Deze grijze vulling van amalgaam wordt de laatste jaren dan ook steeds minder gebruikt. Wit composiet kan tevens ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen ook voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en kunnen verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld.

 

Voor meer informatie over de plaatsing van vullingen kunt u te allen tijde contact opnemen met een van de specialisten van tandartsenpraktijk Kiki Oei via  010 521 44 08.

Een stralende lach voor het hele gezin

Schrijf je nu online in bij gezinsprakijk ‘Kiki Oei’

 

inschrijven