Maak nu een afspraak 010 521 44 08

Tandvleesbehandeling

Voor gezond tandvlees en een optimale bescherming van uw tanden.

Het tandvlees op uw tanden beschermt en bekleedt het kaakbot en de wortels van uw tanden en kiezen. Het is daarom van groot belang dat het tandvlees gezond blijft. Gezond tandvlees kunt u gemakkelijk herkennen. Het ligt strak om de tanden en kiezen, heeft een rozige kleur en bloedt niet tijdens het poetsen. Wanneer uw tandvlees niet gezond is kan uw tandvlees gaan ontsteken en licht bloeden. Een bezoek aan de tandarts en/of mondhygiënist is daarom erg belangrijk. Tijdens een consult controleren wij uw tandvlees grondig, waardoor eventuele problemen tijdig kunnen worden opgemerkt.

 

Heeft u last van lichte bloedingen van uw tandvlees? Of is uw tandvlees ontstoken of geïrriteerd? Neem dan contact op met tandartsenpraktijk Kiki Oei via 010 521 44 08 voor meer informatie over een tandvleesbehandeling.

DPSI-Score

Om de conditie van uw tandvlees te controleren gebruiken wij de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI). Aan de hand van deze score bepalen wij of de tandarts, de assistente of de mondhygiëniste de behandeling moet uitvoeren. Wanneer er een score van 0 wordt gegeven betekent dit dat het tandvlees gezond is, en er geen tandvleesbehandeling nodig is. Bij een score van 1 is het tandvlees oppervlakkig ontstoken. Dit kan resulteren in lichte bloedingen. Indien u een DPSI score van 1 heeft geven wij u een uitgebreide instructie om uw mondhygiëne te verbeteren. Bij een score van 2 is er sprake van tandsteen, wat wij gedurende de behandeling zullen verwijderen. Vanaf een score van 3 is er sprake van ‘pockets’, dit is ruimte tussen het tandvlees en de tand of kies.

 

Wanneer er 4 tot 5mm ruimte is tussen het tandvlees en de tanden, en er geen sprake is van teruggetrokken tandvlees (score 3-), dan zal de behandeling van het ontstoken tandvlees door de mondhygiëniste worden uitgevoerd. Wanneer er 4 tot 5mm ruimte is tussen het tandvlees en de tanden, en er wel sprake is van teruggetrokken tandvlees (score 3+), dan zal de behandeling tevens door de mondhygiëniste worden uitgevoerd. Er bestaat in dit geval ook een mogelijkheid dat er een vervolgafspraak bij de paraodontoloog noodzakelijk is. Bij meer dan 6mm ruimte is er sprake van een ernstige aantasting van het kaakbot. Na een behandeling van de mondhygiëniste wordt ook in dit geval overwogen of een doorverwijzing naar de parodontoloog noodzakelijk is.

Uitvoering van de tandvleesbehandeling

Door middel van een sonde die tussen de tand en het tandvlees (de pocket) geschoven wordt, wordt de conditie van het tandvlees bepaald. Wij onderzoeken op deze manier uw hele gebit op ontstekingen en tandsteen. Aan de hand van deze resultaten stellen wij een passend behandelplan op. De behandeling bestaat vooral uit het grondig reinigen van de worteloppervlakken per tand of kies. Mocht de behandeling erg gevoelig zijn dan kunnen we het plaatselijk voor u verdoven. De duur van de behandeling is afhankelijk van uw DPSI-score.

 

Het te verwachten resultaat van de behandeling is dat de algehele conditie van uw tandvlees verbetert. Hierdoor heeft u een grotere kans op het behoud van tanden en kiezen. 

Een stralende lach voor het hele gezin

Maak nu een afspraak bij gezinsprakijk ‘Kiki Oei’

 

 Contact