Maak nu een afspraak 010 521 44 08

Kronen en bruggen

Een mooi en functioneel gebit binnen handbereik.

Heeft u last van beschadigde tanden of kiezen? Of bent u niet tevreden over uw tanden? Voor het krijgen van een mooi en functioneel gebit is het plaatsen van een kroon of een brug een ideale oplossing.


Wanneer u één tand of kies wilt ‘vervangen’ kiezen wij vaak voor het plaatsen van een kroon. Wanneer er meerdere tanden en/of kiezen moeten worden vervangen is het plaatsen van een brug de ideale oplossing. Wilt u advies krijgen van een van onze specialisten met betrekking tot het plaatsen van kronen en bruggen? Of wilt u een afspraak inplannen voor een consult? Neem dan contact op met ons via 010-5214408.

Wat zijn kronen en bruggen?

Een kroon is een kunsttand dat over uw beschadigde tand of kies wordt geschoven. De kroon (kunsttand) zit vastgelijmd over uw tand of kies. Hierdoor krijgt uw gebit zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Onze tandtechnicus zal de kroon precies op maat maken in het tandtechnisch laboratorium. Een kroon kan bestaan uit diverse materialen, zoals porselein, zirkonium of metaal. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een porseleinen kroon. Een brug wordt ingezet om eventuele ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Dit helpt u om beter te kauwen en voorkomt het eventueel verschuiven van uw andere tanden en kiezen.

 

Behandeling

Wanneer wij een kroon prepareren zullen wij eerst een deel van uw tand of kies afslijpen. Deze afgeslepen tand kan vervolgens fungeren als drager voor de kroon. Tijdens deze behandeling is er een verdoving mogelijk. Echter, wanneer de kroon op een tand of kies wordt geplaatst zonder zenuw is een verdoving niet nodig. Vervolgens nemen wij een afdruk van de geprepareerde tand of kies. De afdruk wordt opgestuurd naar de tandtechnieker. Hij zal de kroon in het lab gereed maken. Er zal een tijdelijke noodkroon gezet worden op de geprepareerde tand of kies. In de tweede zitting zal de kroon geplaatst worden.

 

Bij het plaatsen van een brug maken we een keuze uit een gewone brug, een vrij-eindigende brug of een Etsbrug. Bij een gewone brug plaatsen we twee pijlers aan weerszijden van de open ruimte. Een vrij-eindigende brug heeft een of meerdere pijlers aan één zijde van de ontbrekende tand of kies. En, bij een Etsbrug, wordt er een metalen bevestigingsplaatje met een speciale lijm aan de binnenzijde van de tanden geplakt.

 

Bij tandartsenpraktijk Kiki Oei bekijken we te allen tijden eerst de persoonlijke situatie. Aan de hand daarvan stellen wij een passend behandelplan op. Voor meer informatie over het plaatsen van kronen en bruggen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten via 010-5214408.

Een stralende lach voor het hele gezin

Maak nu een afspraak bij gezinsprakijk ‘Kiki Oei’

 

 Contact