Maak nu een afspraak 010 521 44 08

Mondhygiëne

Mondhygiëne voor een goede algemene gezondheid. 
Kinderen tot 18 jaar, kunnen gratis naar de tandarts met een basisverzekering.

Letten op uw mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Dit, omdat een goede mondhygiëne zelfs van invloed kan zijn op de algemene gezondheid! Goed voor de mond zorgen is dus niet alleen noodzakelijk, maar in sommige gevallen zelfs van levensbelang. Om uw mondhygiëne op peil te houden is het verstandig regelmatig een bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste te brengen. Zo kunt u elke dag met een gezond gebit aan de dag beginnen!

Mondhygiënebehandeling van een tandarts

Een tandarts heeft als doel ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van tandaandoeningen en behandelt deze wanneer nodig. Mondhygiëne speelt hierbij dan ook een belangrijke rol. Tijdens een consult zal de tandarts uw gebit onderzoeken en waar nodig het overtollige tandplak verwijderen. Buiten het verwijderen van tandsteen wordt ook uw tandvlees tijdens een consult goed geobserveerd. Wanneer u regelmatig een bezoek brengt aan de tandarts wordt uw mondhygiëne voor een groot deel onderhouden!

Behandeling van een mondhygiënist

Tevens is het verstandig om, naast een consult bij de tandarts, ook een consult bij de mondhygiënist in te plannen. Een mondhygiënist richt zich vooral op de mondverzorging en preventie, met als doel tandbederf en tandvleesaandoeningen te bestrijden en voorkomen. Een mondhygiënist kan daarvoor verschillende handelingen uitvoeren. Denk hierbij aan het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees, het geven van advies, aanbrengen van fluoride, polijsten van vullingen, reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees en het maken van gebitsafdrukken. Tevens kan een mondhygiënist ook in opdracht van de tandarts lokale verdovingen uitvoeren en nieuwe gaatjes behandelen. U kunt zelf een afspraak maken bij een mondhygiënist, maar vaak wordt de noodzaak van een behandeling bij de mondhygiënist ook vastgesteld door uw tandarts. 

Een stralende lach voor het hele gezin

Maak nu een afspraak bij gezinsprakijk ‘Kiki Oei’

 

 Contact