Maak nu een afspraak 010 521 44 08

Kunstgebit

Een functioneel gebit voor elke leeftijd.

Ervaart u al jarenlang pijn tijdens het kauwen, of schaamt u zich voor uw gebit? Een uitneembare prothese, of ook wel een kunstgebit genoemd, is een van de meest toegepaste technieken ter vervanging van de tanden of kiezen. Door de ontwikkeling van de moderne technieken is het uiterlijk en de kwaliteit van gebitsprothesen sterk verbeterd. Met een gebitsprothese kunt u niet alleen weer bijten en goed kauwen, uw glimlach is ook weer stralend!

 

Wij leggen u graag uit wat het verschil is tussen een volledige prothese en partiële prothese. Ook vertellen we u op deze pagina meer over de behandeling en de totstandkoming van het uiteindelijke kunstgebit.

Het verschil tussen een kunstgebit en een partiële prothese

Er is sprake van een kunstgebit, of volledige prothese, wanneer u uw eigen tanden en kiezen vervangt. Bij het ontbreken van een of meer tanden of kiezen kan er ook een gedeeltelijke prothese worden geplaatst. Beide prothesen zijn uitneembaar. Voor het kwaliteitsbehoud en uw persoonlijke gezondheid is het belangrijk dat u uw prothese goed reinigt met speciale reinigingsmiddelen en een protheseborstel.

Bij Kiki Oei begrijpen wij dat het plaatsen van een kunstgebit niet een beslissing is welke u direct neemt. Onze specialisten, waaronder ook onze tandtechnicus, geven graag antwoord op al uw vragen en nemen graag de tijd voor u in een persoonlijk gesprek.

De behandeling | stap voor stap

Een kunstgebit wordt voor u op maat gemaakt. Maar hoe komt dat tot stand? Als eerste wordt er met een afdruklepel een afdruk gemaakt van uw mond en de afstand tussen uw kaken. Vervolgens maakt onze tandprotheticus de definitieve afdrukken voor een juiste en nauwkeurige pasvorm van uw nieuwe gebit. Op basis van deze afdrukken worden er zogeheten beetplaten gevormd, waarna de prothese in was wordt gemaakt. De prothese kan dan nog worden aangepast en de kleur of vorm naar wens worden gekozen. Ook wordt de juistheid van de beet gecontroleerd. Tijdens uw laatste afspraak zal het kunstgebit worden geplaatst.


Wilt u graag een consult inplannen, of meer informatie over het plaatsen van een prothese? U kunt ons telefonisch bereiken via 010-5214408 of mailen naar praktijk@kikioei.nl 

Een stralende lach voor het hele gezin

Schrijf je nu online in bij gezinsprakijk ‘Kiki Oei’

 

inschrijven