Maak nu een afspraak 010 521 44 08

Invisalign beugel

Dé revolutionaire (onzichtbare) beugel van dit moment

Staan uw tanden te dicht op elkaar? Heeft u last van een open beet of een kruisbeet? Heeft u te veel ruimte tussen uw tanden of juist te weinig? Dan heeft u heel waarschijnlijk een beugel nodig. Wij kunnen ons voorstellen dat u als volwassene liever geen slotjes beugel in uw mond heeft omdat dit het aanzicht van uw mond en tanden veranderd. Daarom bieden wij u ook een Invisalign beugel: een doorzichtige beugel van soepel plastic.

 

Hoe werkt de Invisalign beugel?

De Invisalign beugel is een beugel gemaakt van soepel doorzichtig plastic waardoor het niet opvalt dat u een beugel draagt. Tijdens uw eerste consult wordt er een röntgenfoto gemaakt of wordt er een afdruk gemaakt van uw tanden.  Aan de hand van deze informatie wordt er een 3D-behandelplan samengesteld.

 

de Invisalign onzichtbare beugel die wij gebruiken in onze tandartspraktijk is de Invisalign Go.

Invisalign® Go kan gebruikt worden voor het rechtzetten van tanden of in combinatie met andere esthetische behandelplannen, zodat effectieve resultaten worden bereikt met een minimaal invasieve behandeling. Invisalign® Go is geschikt voor behandelingen in het front (tweede premolaar tot tweede premolaar), orthodontische terugval en andere esthetische wensen met betrekking tot het rechtzetten van tanden. Bij een juist gebruik van de aligners kunt u al binnen drie maanden het eindresultaat bereiken. 

In het 3D-behandelplan kunt u zien hoe uw tanden op dit moment staan en hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Het uiteindelijk doel en de stand van uw tanden wordt namelijk vooraf bepaald, zodat er vastgesteld kan worden hoeveel ‘aligners’ (de doorzichtige beugel) u nodig heeft om tot het gewenste resultaat te komen. De hoeveelheid aligners geeft ook direct aan hoelang u de doorzichtige beugel moet dragen. Hierdoor weet u vooraf goed waar u aan toe bent.

Met de informatie uit het 3D-behandelplan worden uw aligners op maat gemaakt en naar ons toe verzonden. Bij het voor de eerste keer erin klikken van uw aligner helpen wij u op weg. Wij controleren of deze past en leggen u uit op welke manier u uw beugel het beste erin en eruit kunt halen. Let wel op: u dient de beugel gemiddeld 22 uur per dag te dragen. Alleen wanneer u eet of warme dranken drinkt kunt u de beugel uit uw mond klikken om deze vervolgens na het eten of drinken schoon te maken.

 

Om de 4 weken komt u bij ons op consult en controleren wij de resultaten. Tijdens deze bijeenkomst kijken wij naar de voortgang aan de hand van het 3D behandelplan en horen wij graag hoe tevreden u tot nu bent met uw nieuwe beugel. Vervolgens ontvangt u de nieuwe set aligners voor de daaropvolgende 4 weken. 

 

Nadat uw behandelplan is afgerond en uw probleem is verholpen, is het belangrijk dat uw tanden in dezelfde stand blijven staan en dat u uw fantastische glimlach behoudt. Uit verschillende studies blijkt dat gecorrigeerde tanden langzaam terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie, waardoor u na uw behandeling een retentiebeugel krijgt. Dit kan een dun plastic hoesje (nachtbeugel) om de tanden zijn of een draadje achter uw tanden.

Voordelen van de doorzichtige beugel

Het grootste voordeel van de Invaslign beugel is dat deze onzichtbaar is waardoor het niet opvalt dat u een beugel draagt. Daarnaast kunt u de beugel gemakkelijk zelf tijdelijk uit uw mond verwijderen. Dit heeft als voordeel dat u uw beugel kunt schoonhouden en voor belangrijke gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een trouwerij, geen beugel hoeft in te hebben. Let echter wel op, dat  van belang is dat de beugel minimaal 22 uur per dag wordt gedragen. 

Voor de beugel Na de beugel

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in de Invisalign beugel? Neem dan contact met ons op.

Een stralende lach voor het hele gezin

Schrijf je nu online in bij gezinsprakijk ‘Kiki Oei’

 

inschrijven